Donderdag 4 juli 2019
Café De Veestallen Roosendaal

Wielercafé in Café de Veestallen draait om rood wit blauw

Het tweede wielercafé van de Stichting Volksronde Roosendaal draaide dit jaar volledig om oud-Nederlands kampioenen. Op donderdag 4 juli deden vier voormalige dragers van het rood-wit-blauwe tricot hun verhaal in Café de Veestallen aan de Kade.

 

IN 2018 was Hennie Kuiper de eerste gast in het wielercafé. Voor 2019 koos de organisatie voor renners uit de eigen regio die een nationale titel achter hun naam hebben. Dat zijn Ad Tak, Ad van Overveld, Moreno Hofland en Jac van Meer. Met wielerspeaker Laurens van de Klundert blikten de renners terug op hun loopbaan.

Ad van Overveld (71) uit Zegge is met zijn 71 jaar de oudste van het stel. Hij won tientallen criteriums, maar pakte het Nederlands kampioenschap  bij de aspiranten op circuit Zandvoort. Praten over die wielertijd zal voor Van Overveld geen probleem zijn. Al geruime tijd vermaakt hij het publiek als tonprater.

Ad Tak (66) uit Oud Gastel hoefde in 1975 niet ver te reizen om te vieren dat hij Nederlands kampioen was geworden bij de amateurs. Die prestatie leverde hij in Hoogerheide. Mede door dit succes mocht hij een jaar later deelnemen aan de Olympische wegwedstrijd in Montreal.

Klimmer Jac van Meer (61) uit Wouw was in 1978 al heel dicht bij een nationale titel in Beek waar hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Twee jaar later lukte het hem een paar kilometer verderop wel in Geulle.

De bijna 28-jarige Moreno Hofland uit Roosendaal is nog steeds actief als beroepsrenner. Een van zijn mooiste successen dateert uit 2012 toen hij in Kerkrade nationaal kampioen op de weg werd.

Tijdens het wielercafé zal ook de loting plaatsvinden voor de op 3 augustus te verrijden derny-wedstrijd met oud-beroepsrenners. De deelnemende renners worden door het lot aan een sponsor gekoppeld.

Adrie van der Poel, de vader van de dit seizoen nauwelijks te kloppen Mathieu van der Poel en in 1984 winnaar van de Draai van de Kaai, rijdt dit jaar voor het eerst mee achter de derny. Adrie brengt zijn broer Jacques mee naar de Kade.

Het wielercafé begint om 20.00  uur. Kaarten (inclusief twee consumpties) kosten 10 euro en zijn vanaf nu verkrijgbaar via onderstaande link

Save the Date! 3 augustus – Volksronde Roosendaal 2019

Save the Date! 3 augustus
Volksronde Roosendaal 2019